Turbot (skarp) poddany obróbce wysuszającej mięso
1. Turbot (skarp) poddany obróbce wysuszającej mięso – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Turbot (skarp) poddany obróbce wysuszającej mięso w 100 gramach posiada wartość energetyczną 122 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 20,6 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Turbot (skarp) poddany obróbce wysuszającej mięso ma w 100 g 3,78 g tłuszczów, w tym:
- 0 g tłuszczów nasyconych,
- 0 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 62,0 mg cholesterolu.
2. Turbot (skarp) poddany obróbce wysuszającej mięso – jakie ma witaminy?
Turbot (skarp) poddany obróbce wysuszającej mięso to produkt zawierający 1,70 mg witaminy C, 12,00 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Turbot (skarp) poddany obróbce wysuszającej mięso zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,08 mg witaminy B1,
- 0,10 mg witaminy B2,
- 2,68 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,66 mg witaminy B5,
- 0,24 mg witaminy B6,
- 9,00 µg witaminy B9,
- 2,54 µg witaminy B12.
3. Turbot (skarp) poddany obróbce wysuszającej mięso – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Turbot (skarp) poddany obróbce wysuszającej mięso ma w sobie:
- 23,0 mg wapnia,
- 0,46 mg żelaza,
- 65,0 mg magnezu,
- 165 mg fosforu,
- 305 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 192 mg sodu, 0,28 mg cynku, 0,05 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 46,8 µg selenu.
4. Turbot (skarp) poddany obróbce wysuszającej mięso - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 122 kcal | 104 kcal |
Białko | 20,6 g | 17,49 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 3,78 g | 3,21 g |
Tłuszcze nasycone | 0 g | 0 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0 g | 0 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0 g | 0 g |
Cholesterol | 62,0 mg | 52,7 mg |
Witamina C | 1,70 mg | 1,45 mg |