Twarde tofu przygotowane z dodatkiem nigari
1. Twarde tofu przygotowane z dodatkiem nigari – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Twarde tofu przygotowane z dodatkiem nigari w 100 gramach posiada wartość energetyczną 145 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 12,68 g białka,
- 4,39 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0,60 g błonnika.
Twarde tofu przygotowane z dodatkiem nigari ma w 100 g 9,99 g tłuszczów, w tym:
- 1,45 g tłuszczów nasyconych,
- 2,21 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 5,64 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Twarde tofu przygotowane z dodatkiem nigari – jakie ma witaminy?
Twarde tofu przygotowane z dodatkiem nigari to produkt zawierający 0,30 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Twarde tofu przygotowane z dodatkiem nigari zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,04 mg witaminy B1,
- 0,08 mg witaminy B2,
- 0,64 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,04 mg witaminy B5,
- 0,04 mg witaminy B6,
- 22,0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Twarde tofu przygotowane z dodatkiem nigari – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Twarde tofu przygotowane z dodatkiem nigari ma w sobie:
- 345 mg wapnia,
- 2,75 mg żelaza,
- 53,0 mg magnezu,
- 231 mg fosforu,
- 146 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 2,00 mg sodu, 1,66 mg cynku, 0,33 mg miedzi, 1,05 mg manganu i 16,80 µg selenu.
4. Twarde tofu przygotowane z dodatkiem nigari - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 122 g (1/4 bloku) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 145 kcal | 177 kcal |
Białko | 12,68 g | 15,47 g |
Węglowodany | 4,39 g | 5,36 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0,60 g | 0,73 g |
Tłuszcz | 9,99 g | 12,19 g |
Tłuszcze nasycone | 1,45 g | 1,76 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 2,21 g | 2,69 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 5,64 g | 6,88 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 0,30 mg | 0,37 mg |