Udko z kurczaka smażone w cieście (mięso i skóra)
1. Udko z kurczaka smażone w cieście (mięso i skóra) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Udko z kurczaka smażone w cieście (mięso i skóra) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 273 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 21,8 g białka,
- 8,72 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0,30 g błonnika.
Udko z kurczaka smażone w cieście (mięso i skóra) ma w 100 g 16,17 g tłuszczów, w tym:
- 4,28 g tłuszczów nasyconych,
- 6,58 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 3,85 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 90,0 mg cholesterolu.
2. Udko z kurczaka smażone w cieście (mięso i skóra) – jakie ma witaminy?
Udko z kurczaka smażone w cieście (mięso i skóra) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 27,0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Udko z kurczaka smażone w cieście (mięso i skóra) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,12 mg witaminy B1,
- 0,22 mg witaminy B2,
- 5,43 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,99 mg witaminy B5,
- 0,27 mg witaminy B6,
- 18,00 µg witaminy B9,
- 0,28 µg witaminy B12.
3. Udko z kurczaka smażone w cieście (mięso i skóra) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Udko z kurczaka smażone w cieście (mięso i skóra) ma w sobie:
- 18,00 mg wapnia,
- 1,40 mg żelaza,
- 20,0 mg magnezu,
- 152 mg fosforu,
- 189 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 279 mg sodu, 2,17 mg cynku, 0,08 mg miedzi, 0,05 mg manganu i 26,6 µg selenu.
4. Udko z kurczaka smażone w cieście (mięso i skóra) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 95 g (1 sztuka, 450 g) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 273 kcal | 259 kcal |
Białko | 21,8 g | 20,7 g |
Węglowodany | 8,72 g | 8,28 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0,30 g | 0,29 g |
Tłuszcz | 16,17 g | 15,36 g |
Tłuszcze nasycone | 4,28 g | 4,07 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 6,58 g | 6,25 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 3,85 g | 3,66 g |
Cholesterol | 90,0 mg | 85,5 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |