Udko z kurczaka smażone w mące (mięso i skóra)
1. Udko z kurczaka smażone w mące (mięso i skóra) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Udko z kurczaka smażone w mące (mięso i skóra) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 254 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 26,8 g białka,
- 2,50 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0,10 g błonnika.
Udko z kurczaka smażone w mące (mięso i skóra) ma w 100 g 14,43 g tłuszczów, w tym:
- 3,90 g tłuszczów nasyconych,
- 5,68 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 3,33 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 94,0 mg cholesterolu.
2. Udko z kurczaka smażone w mące (mięso i skóra) – jakie ma witaminy?
Udko z kurczaka smażone w mące (mięso i skóra) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 28,0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Udko z kurczaka smażone w mące (mięso i skóra) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,09 mg witaminy B1,
- 0,24 mg witaminy B2,
- 6,55 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 1,20 mg witaminy B5,
- 0,34 mg witaminy B6,
- 11,00 µg witaminy B9,
- 0,31 µg witaminy B12.
3. Udko z kurczaka smażone w mące (mięso i skóra) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Udko z kurczaka smażone w mące (mięso i skóra) ma w sobie:
- 13,00 mg wapnia,
- 1,43 mg żelaza,
- 24,0 mg magnezu,
- 182 mg fosforu,
- 233 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 88,0 mg sodu, 2,68 mg cynku, 0,09 mg miedzi, 0,03 mg manganu i 20,8 µg selenu.
4. Udko z kurczaka smażone w mące (mięso i skóra) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 67 g (1 sztuka, 450 g) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 254 kcal | 170 kcal |
Białko | 26,8 g | 17,98 g |
Węglowodany | 2,50 g | 1,68 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0,10 g | 0,07 g |
Tłuszcz | 14,43 g | 9,67 g |
Tłuszcze nasycone | 3,90 g | 2,61 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 5,68 g | 3,81 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 3,33 g | 2,23 g |
Cholesterol | 94,0 mg | 63,0 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |