Udziec z kurczaka (samo mięso) pieczony na rożnie
1. Udziec z kurczaka (samo mięso) pieczony na rożnie – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Udziec z kurczaka (samo mięso) pieczony na rożnie w 100 gramach posiada wartość energetyczną 196 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 24,1 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Udziec z kurczaka (samo mięso) pieczony na rożnie ma w 100 g 11,09 g tłuszczów, w tym:
- 2,87 g tłuszczów nasyconych,
- 4,88 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,67 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 130 mg cholesterolu.
2. Udziec z kurczaka (samo mięso) pieczony na rożnie – jakie ma witaminy?
Udziec z kurczaka (samo mięso) pieczony na rożnie to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 13,00 µg RAE witaminy A, 0,25 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Udziec z kurczaka (samo mięso) pieczony na rożnie zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,06 mg witaminy B1,
- 0,23 mg witaminy B2,
- 5,43 mg witaminy B3,
- 67,9 mg witaminy B4,
- 1,26 mg witaminy B5,
- 0,18 mg witaminy B6,
- 12,00 µg witaminy B9,
- 0,45 µg witaminy B12.
3. Udziec z kurczaka (samo mięso) pieczony na rożnie – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Udziec z kurczaka (samo mięso) pieczony na rożnie ma w sobie:
- 13,00 mg wapnia,
- 0,97 mg żelaza,
- 21,0 mg magnezu,
- 217 mg fosforu,
- 264 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 337 mg sodu, 2,01 mg cynku, 0,08 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 27,0 µg selenu.
4. Udziec z kurczaka (samo mięso) pieczony na rożnie - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 89 g (1 udziec) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 196 kcal | 174 kcal |
Białko | 24,1 g | 21,4 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 11,09 g | 9,87 g |
Tłuszcze nasycone | 2,87 g | 2,55 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 4,88 g | 4,34 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,67 g | 1,49 g |
Cholesterol | 130 mg | 116 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |