Udziec z kurczaka smażony w mące (mięso i skóra)
1. Udziec z kurczaka smażony w mące (mięso i skóra) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Udziec z kurczaka smażony w mące (mięso i skóra) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 262 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 26,8 g białka,
- 3,18 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0,10 g błonnika.
Udziec z kurczaka smażony w mące (mięso i skóra) ma w 100 g 14,98 g tłuszczów, w tym:
- 4,09 g tłuszczów nasyconych,
- 5,87 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 3,41 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 97,0 mg cholesterolu.
2. Udziec z kurczaka smażony w mące (mięso i skóra) – jakie ma witaminy?
Udziec z kurczaka smażony w mące (mięso i skóra) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 29,0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Udziec z kurczaka smażony w mące (mięso i skóra) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,09 mg witaminy B1,
- 0,24 mg witaminy B2,
- 6,95 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 1,19 mg witaminy B5,
- 0,33 mg witaminy B6,
- 12,00 µg witaminy B9,
- 0,30 µg witaminy B12.
3. Udziec z kurczaka smażony w mące (mięso i skóra) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Udziec z kurczaka smażony w mące (mięso i skóra) ma w sobie:
- 14,00 mg wapnia,
- 1,49 mg żelaza,
- 25,0 mg magnezu,
- 187 mg fosforu,
- 237 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 88,0 mg sodu, 2,52 mg cynku, 0,09 mg miedzi, 0,04 mg manganu i 19,90 µg selenu.
4. Udziec z kurczaka smażony w mące (mięso i skóra) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 38 g (1 sztuka, 450 g) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 262 kcal | 99,56 kcal |
Białko | 26,8 g | 10,17 g |
Węglowodany | 3,18 g | 1,21 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0,10 g | 0,04 g |
Tłuszcz | 14,98 g | 5,69 g |
Tłuszcze nasycone | 4,09 g | 1,55 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 5,87 g | 2,23 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 3,41 g | 1,30 g |
Cholesterol | 97,0 mg | 36,9 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |