Ugotowana potrawka z kurczaka (mięso i skóra)
1. Ugotowana potrawka z kurczaka (mięso i skóra) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Ugotowana potrawka z kurczaka (mięso i skóra) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 285 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 26,9 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Ugotowana potrawka z kurczaka (mięso i skóra) ma w 100 g 18,87 g tłuszczów, w tym:
- 5,11 g tłuszczów nasyconych,
- 7,19 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 4,23 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 79,0 mg cholesterolu.
2. Ugotowana potrawka z kurczaka (mięso i skóra) – jakie ma witaminy?
Ugotowana potrawka z kurczaka (mięso i skóra) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 39,0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Ugotowana potrawka z kurczaka (mięso i skóra) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,09 mg witaminy B1,
- 0,24 mg witaminy B2,
- 5,80 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,75 mg witaminy B5,
- 0,25 mg witaminy B6,
- 5,00 µg witaminy B9,
- 0,23 µg witaminy B12.
3. Ugotowana potrawka z kurczaka (mięso i skóra) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Ugotowana potrawka z kurczaka (mięso i skóra) ma w sobie:
- 13,00 mg wapnia,
- 1,37 mg żelaza,
- 20,0 mg magnezu,
- 180 mg fosforu,
- 182 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 73,0 mg sodu, 1,77 mg cynku, 0,10 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 19,70 µg selenu.
4. Ugotowana potrawka z kurczaka (mięso i skóra) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 285 kcal | 242 kcal |
Białko | 26,9 g | 22,8 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 18,87 g | 16,04 g |
Tłuszcze nasycone | 5,11 g | 4,34 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 7,19 g | 6,11 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 4,23 g | 3,60 g |
Cholesterol | 79,0 mg | 67,2 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |