Ugotowana potrawka z kurczaka (podroby)
1. Ugotowana potrawka z kurczaka (podroby) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Ugotowana potrawka z kurczaka (podroby) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 194 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 25,7 g białka,
- 0,11 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Ugotowana potrawka z kurczaka (podroby) ma w 100 g 9,30 g tłuszczów, w tym:
- 2,66 g tłuszczów nasyconych,
- 2,94 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,89 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 355 mg cholesterolu.
2. Ugotowana potrawka z kurczaka (podroby) – jakie ma witaminy?
Ugotowana potrawka z kurczaka (podroby) to produkt zawierający 5,50 mg witaminy C, 2,864 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Ugotowana potrawka z kurczaka (podroby) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,09 mg witaminy B1,
- 1,05 mg witaminy B2,
- 4,97 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 2,97 mg witaminy B5,
- 0,41 mg witaminy B6,
- 367 µg witaminy B9,
- 9,48 µg witaminy B12.
3. Ugotowana potrawka z kurczaka (podroby) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Ugotowana potrawka z kurczaka (podroby) ma w sobie:
- 13,00 mg wapnia,
- 6,44 mg żelaza,
- 20,0 mg magnezu,
- 223 mg fosforu,
- 154 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 56,0 mg sodu, 4,28 mg cynku, 0,30 mg miedzi, 0,18 mg manganu i 90,4 µg selenu.
4. Ugotowana potrawka z kurczaka (podroby) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 145 g (1 szklanka, pokrojony np. w kostkę) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 194 kcal | 281 kcal |
Białko | 25,7 g | 37,3 g |
Węglowodany | 0,11 g | 0,16 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 9,30 g | 13,49 g |
Tłuszcze nasycone | 2,66 g | 3,86 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 2,94 g | 4,26 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,89 g | 2,74 g |
Cholesterol | 355 mg | 515 mg |
Witamina C | 5,50 mg | 7,98 mg |