Ugotowany bulgur
1. Ugotowany bulgur – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Ugotowany bulgur w 100 gramach posiada wartość energetyczną 83,0 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 3,08 g białka,
- 18,58 g węglowodanów,
- 0,10 g cukrów,
- 4,50 g błonnika.
Ugotowany bulgur ma w 100 g 0,24 g tłuszczów, w tym:
- 0,04 g tłuszczów nasyconych,
- 0,03 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,10 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Ugotowany bulgur – jakie ma witaminy?
Ugotowany bulgur to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,01 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0,50 µg witaminy K.
Ugotowany bulgur zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,06 mg witaminy B1,
- 0,03 mg witaminy B2,
- 1,00 mg witaminy B3,
- 6,90 mg witaminy B4,
- 0,34 mg witaminy B5,
- 0,08 mg witaminy B6,
- 18,00 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Ugotowany bulgur – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Ugotowany bulgur ma w sobie:
- 10,00 mg wapnia,
- 0,96 mg żelaza,
- 32,0 mg magnezu,
- 40,0 mg fosforu,
- 68,0 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 5,00 mg sodu, 0,57 mg cynku, 0,08 mg miedzi, 0,61 mg manganu i 0,60 µg selenu.
4. Ugotowany bulgur - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 182 g (1 szklanka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 83,0 kcal | 151 kcal |
Białko | 3,08 g | 5,61 g |
Węglowodany | 18,58 g | 33,8 g |
Cukier | 0,10 g | 0,18 g |
Błonnik | 4,50 g | 8,19 g |
Tłuszcz | 0,24 g | 0,44 g |
Tłuszcze nasycone | 0,04 g | 0,08 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,03 g | 0,06 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,10 g | 0,18 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |