Ugotowany dziki ryż
1. Ugotowany dziki ryż – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Ugotowany dziki ryż w 100 gramach posiada wartość energetyczną 101 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 3,99 g białka,
- 21,3 g węglowodanów,
- 0,73 g cukrów,
- 1,80 g błonnika.
Ugotowany dziki ryż ma w 100 g 0,34 g tłuszczów, w tym:
- 0,05 g tłuszczów nasyconych,
- 0,05 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,21 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Ugotowany dziki ryż – jakie ma witaminy?
Ugotowany dziki ryż to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,24 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0,50 µg witaminy K.
Ugotowany dziki ryż zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,05 mg witaminy B1,
- 0,09 mg witaminy B2,
- 1,29 mg witaminy B3,
- 10,20 mg witaminy B4,
- 0,15 mg witaminy B5,
- 0,14 mg witaminy B6,
- 26,0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Ugotowany dziki ryż – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Ugotowany dziki ryż ma w sobie:
- 3,00 mg wapnia,
- 0,60 mg żelaza,
- 32,0 mg magnezu,
- 82,0 mg fosforu,
- 101 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 3,00 mg sodu, 1,34 mg cynku, 0,12 mg miedzi, 0,28 mg manganu i 0,80 µg selenu.
4. Ugotowany dziki ryż - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 164 g (1 szklanka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 101 kcal | 166 kcal |
Białko | 3,99 g | 6,54 g |
Węglowodany | 21,3 g | 35,0 g |
Cukier | 0,73 g | 1,20 g |
Błonnik | 1,80 g | 2,95 g |
Tłuszcz | 0,34 g | 0,56 g |
Tłuszcze nasycone | 0,05 g | 0,08 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,05 g | 0,08 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,21 g | 0,35 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |