Ugotowany makaron bez dodatku soli (wzbogacony)
1. Ugotowany makaron bez dodatku soli (wzbogacony) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Ugotowany makaron bez dodatku soli (wzbogacony) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 158 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 5,80 g białka,
- 30,9 g węglowodanów,
- 0,56 g cukrów,
- 1,80 g błonnika.
Ugotowany makaron bez dodatku soli (wzbogacony) ma w 100 g 0,93 g tłuszczów, w tym:
- 0,18 g tłuszczów nasyconych,
- 0,13 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,33 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Ugotowany makaron bez dodatku soli (wzbogacony) – jakie ma witaminy?
Ugotowany makaron bez dodatku soli (wzbogacony) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,06 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Ugotowany makaron bez dodatku soli (wzbogacony) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,27 mg witaminy B1,
- 0,14 mg witaminy B2,
- 1,69 mg witaminy B3,
- 6,40 mg witaminy B4,
- 0,11 mg witaminy B5,
- 0,05 mg witaminy B6,
- 73,0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Ugotowany makaron bez dodatku soli (wzbogacony) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Ugotowany makaron bez dodatku soli (wzbogacony) ma w sobie:
- 7,00 mg wapnia,
- 1,28 mg żelaza,
- 18,00 mg magnezu,
- 58,0 mg fosforu,
- 44,0 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 1,00 mg sodu, 0,51 mg cynku, 0,10 mg miedzi, 0,32 mg manganu i 26,4 µg selenu.
4. Ugotowany makaron bez dodatku soli (wzbogacony) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 124 g (1 szklanka, spaghetti) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 158 kcal | 196 kcal |
Białko | 5,80 g | 7,19 g |
Węglowodany | 30,9 g | 38,3 g |
Cukier | 0,56 g | 0,69 g |
Błonnik | 1,80 g | 2,23 g |
Tłuszcz | 0,93 g | 1,15 g |
Tłuszcze nasycone | 0,18 g | 0,22 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,13 g | 0,16 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,33 g | 0,40 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |