Ugotowany makaron bezglutenowy z kukurydzy
1. Ugotowany makaron bezglutenowy z kukurydzy – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Ugotowany makaron bezglutenowy z kukurydzy w 100 gramach posiada wartość energetyczną 126 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 2,63 g białka,
- 27,9 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 4,80 g błonnika.
Ugotowany makaron bezglutenowy z kukurydzy ma w 100 g 0,73 g tłuszczów, w tym:
- 0,10 g tłuszczów nasyconych,
- 0,19 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,33 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Ugotowany makaron bezglutenowy z kukurydzy – jakie ma witaminy?
Ugotowany makaron bezglutenowy z kukurydzy to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 3,00 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Ugotowany makaron bezglutenowy z kukurydzy zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,05 mg witaminy B1,
- 0,02 mg witaminy B2,
- 0,56 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,13 mg witaminy B5,
- 0,06 mg witaminy B6,
- 6,00 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Ugotowany makaron bezglutenowy z kukurydzy – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Ugotowany makaron bezglutenowy z kukurydzy ma w sobie:
- 1,00 mg wapnia,
- 0,25 mg żelaza,
- 36,0 mg magnezu,
- 76,0 mg fosforu,
- 31,0 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 0 mg sodu, 0,63 mg cynku, 0,06 mg miedzi, 0,15 mg manganu i 2,80 µg selenu.
4. Ugotowany makaron bezglutenowy z kukurydzy - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 140 g (1 szklanka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 126 kcal | 176 kcal |
Białko | 2,63 g | 3,68 g |
Węglowodany | 27,9 g | 39,1 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 4,80 g | 6,72 g |
Tłuszcz | 0,73 g | 1,02 g |
Tłuszcze nasycone | 0,10 g | 0,14 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,19 g | 0,27 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,33 g | 0,46 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |