Trwa ładowanie...

Ugotowany makaron bezglutenowy z mąki kukurydzianej i ryżowej

Avatar placeholder
29.11.2018 10:59
Ugotowany makaron bezglutenowy z mąki kukurydzianej i ryżowej
Ugotowany makaron bezglutenowy z mąki kukurydzianej i ryżowej

1. Ugotowany makaron bezglutenowy z mąki kukurydzianej i ryżowej – ile ma kalorii i składników odżywczych?

Ugotowany makaron bezglutenowy z mąki kukurydzianej i ryżowej w 100 gramach posiada wartość energetyczną 179 kcal.

W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:

  • 3,20 g białka,
  • 38,1 g węglowodanów,
  • 0 g cukrów,
  • 1,40 g błonnika.

Ugotowany makaron bezglutenowy z mąki kukurydzianej i ryżowej ma w 100 g 1,00 g tłuszczów, w tym:

Zobacz film: "Jak ograniczyć węglowodany w diecie?"
  • 0,15 g tłuszczów nasyconych,
  • 0,26 g tłuszczów jednonienasyconych,
  • 0,33 g tłuszczów wielonienasyconych.

W produkcie jest 0 mg cholesterolu.

2. Ugotowany makaron bezglutenowy z mąki kukurydzianej i ryżowej – jakie ma witaminy?

Ugotowany makaron bezglutenowy z mąki kukurydzianej i ryżowej to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 4,00 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.

Ugotowany makaron bezglutenowy z mąki kukurydzianej i ryżowej zawiera również witaminy z grupy B:

  • 0,05 mg witaminy B1,
  • 0,08 mg witaminy B2,
  • 0,24 mg witaminy B3,
  • 1,70 mg witaminy B4,
  • 0,14 mg witaminy B5,
  • 0,04 mg witaminy B6,
  • 4,00 µg witaminy B9,
  • 0 µg witaminy B12.

3. Ugotowany makaron bezglutenowy z mąki kukurydzianej i ryżowej – jakie ma mikroelementy i makroelementy?

Ugotowany makaron bezglutenowy z mąki kukurydzianej i ryżowej ma w sobie:

  • 2,00 mg wapnia,
  • 0,22 mg żelaza,
  • 11,00 mg magnezu,
  • 33,0 mg fosforu,
  • 24,0 mg potasu.

Ponadto w produkcie znajduje się 4,00 mg sodu, 0,27 mg cynku, 0,02 mg miedzi, 0,09 mg manganu i 2,20 µg selenu.

4. Ugotowany makaron bezglutenowy z mąki kukurydzianej i ryżowej - kalorie i wartości odżywcze

Kalorie i wartości odżywcze Zawartość
w 100 g
Zawartość
w 141 g (1 szklanka, spaghetti)
Wartość energetyczna 179 kcal 252 kcal
Białko 3,20 g 4,51 g
Węglowodany 38,1 g 53,7 g
Cukier 0 g 0 g
Błonnik 1,40 g 1,97 g
Tłuszcz 1,00 g 1,41 g
Tłuszcze nasycone 0,15 g 0,21 g
Tłuszcze jednonienasycone 0,26 g 0,37 g
Tłuszcze wielonienasycone 0,33 g 0,46 g
Cholesterol 0 mg 0 mg
Witamina C 0 mg 0 mg
Produkty o podobnej zawartości kalorii w 100 g
Polecane dla Ciebie
Pomocni lekarze