Ugotowany makaron domowy bez dodatku jajek
1. Ugotowany makaron domowy bez dodatku jajek – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Ugotowany makaron domowy bez dodatku jajek w 100 gramach posiada wartość energetyczną 124 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 4,37 g białka,
- 25,1 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Ugotowany makaron domowy bez dodatku jajek ma w 100 g 0,98 g tłuszczów, w tym:
- 0,14 g tłuszczów nasyconych,
- 0,19 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,51 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Ugotowany makaron domowy bez dodatku jajek – jakie ma witaminy?
Ugotowany makaron domowy bez dodatku jajek to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Ugotowany makaron domowy bez dodatku jajek zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,18 mg witaminy B1,
- 0,15 mg witaminy B2,
- 1,34 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,15 mg witaminy B5,
- 0,03 mg witaminy B6,
- 43,0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Ugotowany makaron domowy bez dodatku jajek – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Ugotowany makaron domowy bez dodatku jajek ma w sobie:
- 6,00 mg wapnia,
- 1,13 mg żelaza,
- 14,00 mg magnezu,
- 40,0 mg fosforu,
- 19,00 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 74,0 mg sodu, 0,37 mg cynku, 0,06 mg miedzi, 0,19 mg manganu i 0 µg selenu.
4. Ugotowany makaron domowy bez dodatku jajek - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 57 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 124 kcal | 70,7 kcal |
Białko | 4,37 g | 2,49 g |
Węglowodany | 25,1 g | 14,32 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 0,98 g | 0,56 g |
Tłuszcze nasycone | 0,14 g | 0,08 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,19 g | 0,11 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,51 g | 0,29 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |