Ugotowany makaron domowy z dodatkiem jajek
1. Ugotowany makaron domowy z dodatkiem jajek – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Ugotowany makaron domowy z dodatkiem jajek w 100 gramach posiada wartość energetyczną 130 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 5,28 g białka,
- 23,5 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Ugotowany makaron domowy z dodatkiem jajek ma w 100 g 1,74 g tłuszczów, w tym:
- 0,41 g tłuszczów nasyconych,
- 0,51 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,52 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 41,0 mg cholesterolu.
2. Ugotowany makaron domowy z dodatkiem jajek – jakie ma witaminy?
Ugotowany makaron domowy z dodatkiem jajek to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 17,00 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Ugotowany makaron domowy z dodatkiem jajek zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,17 mg witaminy B1,
- 0,17 mg witaminy B2,
- 1,26 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,23 mg witaminy B5,
- 0,04 mg witaminy B6,
- 43,0 µg witaminy B9,
- 0,10 µg witaminy B12.
3. Ugotowany makaron domowy z dodatkiem jajek – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Ugotowany makaron domowy z dodatkiem jajek ma w sobie:
- 10,00 mg wapnia,
- 1,16 mg żelaza,
- 14,00 mg magnezu,
- 52,0 mg fosforu,
- 21,0 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 83,0 mg sodu, 0,44 mg cynku, 0,06 mg miedzi, 0,18 mg manganu i 0 µg selenu.
4. Ugotowany makaron domowy z dodatkiem jajek - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 57 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 130 kcal | 74,1 kcal |
Białko | 5,28 g | 3,01 g |
Węglowodany | 23,5 g | 13,42 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 1,74 g | 0,99 g |
Tłuszcze nasycone | 0,41 g | 0,23 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,51 g | 0,29 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,52 g | 0,30 g |
Cholesterol | 41,0 mg | 23,4 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |