Ugotowany makaron japoński Soba
1. Ugotowany makaron japoński Soba – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Ugotowany makaron japoński Soba w 100 gramach posiada wartość energetyczną 99,0 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 5,06 g białka,
- 21,4 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Ugotowany makaron japoński Soba ma w 100 g 0,10 g tłuszczów, w tym:
- 0,02 g tłuszczów nasyconych,
- 0,03 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,03 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Ugotowany makaron japoński Soba – jakie ma witaminy?
Ugotowany makaron japoński Soba to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Ugotowany makaron japoński Soba zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,09 mg witaminy B1,
- 0,03 mg witaminy B2,
- 0,51 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,24 mg witaminy B5,
- 0,04 mg witaminy B6,
- 7,00 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Ugotowany makaron japoński Soba – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Ugotowany makaron japoński Soba ma w sobie:
- 4,00 mg wapnia,
- 0,48 mg żelaza,
- 9,00 mg magnezu,
- 25,0 mg fosforu,
- 35,0 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 60,0 mg sodu, 0,12 mg cynku, 0,01 mg miedzi, 0,37 mg manganu i 0 µg selenu.
4. Ugotowany makaron japoński Soba - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 114 g (1 szklanka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 99,0 kcal | 113 kcal |
Białko | 5,06 g | 5,77 g |
Węglowodany | 21,4 g | 24,4 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 0,10 g | 0,11 g |
Tłuszcze nasycone | 0,02 g | 0,02 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,03 g | 0,03 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,03 g | 0,04 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |