Ugotowany makaron ryżowy
1. Ugotowany makaron ryżowy – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Ugotowany makaron ryżowy w 100 gramach posiada wartość energetyczną 108 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 1,79 g białka,
- 24,0 g węglowodanów,
- 0,03 g cukrów,
- 1,00 g błonnika.
Ugotowany makaron ryżowy ma w 100 g 0,20 g tłuszczów, w tym:
- 0,02 g tłuszczów nasyconych,
- 0,03 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,02 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Ugotowany makaron ryżowy – jakie ma witaminy?
Ugotowany makaron ryżowy to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,03 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Ugotowany makaron ryżowy zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,02 mg witaminy B1,
- 0,00 mg witaminy B2,
- 0,07 mg witaminy B3,
- 1,60 mg witaminy B4,
- 0,01 mg witaminy B5,
- 0,01 mg witaminy B6,
- 1,00 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Ugotowany makaron ryżowy – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Ugotowany makaron ryżowy ma w sobie:
- 4,00 mg wapnia,
- 0,14 mg żelaza,
- 3,00 mg magnezu,
- 20,0 mg fosforu,
- 4,00 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 19,00 mg sodu, 0,25 mg cynku, 0,04 mg miedzi, 0,11 mg manganu i 4,50 µg selenu.
4. Ugotowany makaron ryżowy - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 176 g (1 szklanka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 108 kcal | 190 kcal |
Białko | 1,79 g | 3,15 g |
Węglowodany | 24,0 g | 42,3 g |
Cukier | 0,03 g | 0,05 g |
Błonnik | 1,00 g | 1,76 g |
Tłuszcz | 0,20 g | 0,35 g |
Tłuszcze nasycone | 0,02 g | 0,04 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,03 g | 0,05 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,02 g | 0,04 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |