Ugotowany makaron spaghetti wzbogacony w proteiny
1. Ugotowany makaron spaghetti wzbogacony w proteiny – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Ugotowany makaron spaghetti wzbogacony w proteiny w 100 gramach posiada wartość energetyczną 164 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 8,86 g białka,
- 30,9 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 2,00 g błonnika.
Ugotowany makaron spaghetti wzbogacony w proteiny ma w 100 g 0,21 g tłuszczów, w tym:
- 0,03 g tłuszczów nasyconych,
- 0,03 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,10 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Ugotowany makaron spaghetti wzbogacony w proteiny – jakie ma witaminy?
Ugotowany makaron spaghetti wzbogacony w proteiny to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Ugotowany makaron spaghetti wzbogacony w proteiny zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,30 mg witaminy B1,
- 0,16 mg witaminy B2,
- 1,84 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,29 mg witaminy B5,
- 0,06 mg witaminy B6,
- 82,0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Ugotowany makaron spaghetti wzbogacony w proteiny – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Ugotowany makaron spaghetti wzbogacony w proteiny ma w sobie:
- 10,00 mg wapnia,
- 0,72 mg żelaza,
- 30,0 mg magnezu,
- 50,0 mg fosforu,
- 42,0 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 5,00 mg sodu, 0,50 mg cynku, 0,08 mg miedzi, 0,42 mg manganu i 25,2 µg selenu.
4. Ugotowany makaron spaghetti wzbogacony w proteiny - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 140 g (1 szklanka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 164 kcal | 230 kcal |
Białko | 8,86 g | 12,40 g |
Węglowodany | 30,9 g | 43,2 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 2,00 g | 2,80 g |
Tłuszcz | 0,21 g | 0,29 g |
Tłuszcze nasycone | 0,03 g | 0,05 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,03 g | 0,04 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,10 g | 0,13 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |