Ugotowany makaron szpinakowy (spaghetti)
1. Ugotowany makaron szpinakowy (spaghetti) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Ugotowany makaron szpinakowy (spaghetti) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 130 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 4,58 g białka,
- 26,2 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Ugotowany makaron szpinakowy (spaghetti) ma w 100 g 0,63 g tłuszczów, w tym:
- 0,09 g tłuszczów nasyconych,
- 0,07 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,26 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Ugotowany makaron szpinakowy (spaghetti) – jakie ma witaminy?
Ugotowany makaron szpinakowy (spaghetti) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 8,00 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Ugotowany makaron szpinakowy (spaghetti) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,10 mg witaminy B1,
- 0,10 mg witaminy B2,
- 1,53 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,18 mg witaminy B5,
- 0,10 mg witaminy B6,
- 12,00 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Ugotowany makaron szpinakowy (spaghetti) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Ugotowany makaron szpinakowy (spaghetti) ma w sobie:
- 30,0 mg wapnia,
- 1,04 mg żelaza,
- 62,0 mg magnezu,
- 108 mg fosforu,
- 58,0 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 14,00 mg sodu, 1,08 mg cynku, 0,21 mg miedzi, 1,50 mg manganu i 22,1 µg selenu.
4. Ugotowany makaron szpinakowy (spaghetti) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 140 g (1 szklanka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 130 kcal | 182 kcal |
Białko | 4,58 g | 6,41 g |
Węglowodany | 26,2 g | 36,6 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 0,63 g | 0,88 g |
Tłuszcze nasycone | 0,09 g | 0,13 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,07 g | 0,10 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,26 g | 0,36 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |