Ugotowany makaron wegański (wzbogacony)
1. Ugotowany makaron wegański (wzbogacony) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Ugotowany makaron wegański (wzbogacony) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 128 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 4,53 g białka,
- 26,6 g węglowodanów,
- 1,15 g cukrów,
- 4,30 g błonnika.
Ugotowany makaron wegański (wzbogacony) ma w 100 g 0,11 g tłuszczów, w tym:
- 0,02 g tłuszczów nasyconych,
- 0,01 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,04 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Ugotowany makaron wegański (wzbogacony) – jakie ma witaminy?
Ugotowany makaron wegański (wzbogacony) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 5,00 µg RAE witaminy A, 0,21 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0,30 µg witaminy K.
Ugotowany makaron wegański (wzbogacony) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,11 mg witaminy B1,
- 0,06 mg witaminy B2,
- 1,07 mg witaminy B3,
- 5,00 mg witaminy B4,
- 0,35 mg witaminy B5,
- 0,02 mg witaminy B6,
- 65,0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Ugotowany makaron wegański (wzbogacony) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Ugotowany makaron wegański (wzbogacony) ma w sobie:
- 11,00 mg wapnia,
- 0,49 mg żelaza,
- 19,00 mg magnezu,
- 50,0 mg fosforu,
- 31,0 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 6,00 mg sodu, 0,44 mg cynku, 0,09 mg miedzi, 0,99 mg manganu i 19,80 µg selenu.
4. Ugotowany makaron wegański (wzbogacony) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 134 g (1 szklanka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 128 kcal | 172 kcal |
Białko | 4,53 g | 6,07 g |
Węglowodany | 26,6 g | 35,7 g |
Cukier | 1,15 g | 1,54 g |
Błonnik | 4,30 g | 5,76 g |
Tłuszcz | 0,11 g | 0,15 g |
Tłuszcze nasycone | 0,02 g | 0,02 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,01 g | 0,02 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,04 g | 0,06 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |