Wafle ryżowe
1. Wafle ryżowe – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Wafle ryżowe w 100 gramach posiada wartość energetyczną 334 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 9,60 g białka,
- 80,4 g węglowodanów,
- 1,01 g cukrów,
- 22,9 g błonnika.
Wafle ryżowe ma w 100 g 0,90 g tłuszczów, w tym:
- 0,11 g tłuszczów nasyconych,
- 0,15 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,40 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Wafle ryżowe – jakie ma witaminy?
Wafle ryżowe to produkt zawierający 0,10 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,80 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 5,70 µg witaminy K.
Wafle ryżowe zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,43 mg witaminy B1,
- 0,29 mg witaminy B2,
- 1,58 mg witaminy B3,
- 20,0 mg witaminy B4,
- 0,57 mg witaminy B5,
- 0,27 mg witaminy B6,
- 45,0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Wafle ryżowe – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Wafle ryżowe ma w sobie:
- 40,0 mg wapnia,
- 5,94 mg żelaza,
- 121 mg magnezu,
- 334 mg fosforu,
- 495 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 557 mg sodu, 2,80 mg cynku, 0,46 mg miedzi, 5,37 mg manganu i 23,8 µg selenu.
4. Wafle ryżowe - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 14 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 334 kcal | 47,4 kcal |
Białko | 9,60 g | 1,36 g |
Węglowodany | 80,4 g | 11,42 g |
Cukier | 1,01 g | 0,14 g |
Błonnik | 22,9 g | 3,25 g |
Tłuszcz | 0,90 g | 0,13 g |
Tłuszcze nasycone | 0,11 g | 0,02 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,15 g | 0,02 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,40 g | 0,06 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 0,10 mg | 0,01 mg |