Wafle waniliowe o obniżonej zawartości tłuszczu
1. Wafle waniliowe o obniżonej zawartości tłuszczu – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Wafle waniliowe o obniżonej zawartości tłuszczu w 100 gramach posiada wartość energetyczną 441 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 5,00 g białka,
- 73,6 g węglowodanów,
- 37,5 g cukrów,
- 1,90 g błonnika.
Wafle waniliowe o obniżonej zawartości tłuszczu ma w 100 g 15,20 g tłuszczów, w tym:
- 3,84 g tłuszczów nasyconych,
- 6,54 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 3,89 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 51,0 mg cholesterolu.
2. Wafle waniliowe o obniżonej zawartości tłuszczu – jakie ma witaminy?
Wafle waniliowe o obniżonej zawartości tłuszczu to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 8,00 µg RAE witaminy A, 0,23 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 6,00 µg witaminy K.
Wafle waniliowe o obniżonej zawartości tłuszczu zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,28 mg witaminy B1,
- 0,32 mg witaminy B2,
- 3,11 mg witaminy B3,
- 27,6 mg witaminy B4,
- 0,41 mg witaminy B5,
- 0,07 mg witaminy B6,
- 60,0 µg witaminy B9,
- 0,13 µg witaminy B12.
3. Wafle waniliowe o obniżonej zawartości tłuszczu – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Wafle waniliowe o obniżonej zawartości tłuszczu ma w sobie:
- 48,0 mg wapnia,
- 2,38 mg żelaza,
- 14,00 mg magnezu,
- 104 mg fosforu,
- 97,0 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 388 mg sodu, 0,36 mg cynku, 0,10 mg miedzi, 0,26 mg manganu i 11,30 µg selenu.
4. Wafle waniliowe o obniżonej zawartości tłuszczu - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 28 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 441 kcal | 125 kcal |
Białko | 5,00 g | 1,42 g |
Węglowodany | 73,6 g | 20,9 g |
Cukier | 37,5 g | 10,63 g |
Błonnik | 1,90 g | 0,54 g |
Tłuszcz | 15,20 g | 4,31 g |
Tłuszcze nasycone | 3,84 g | 1,09 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 6,54 g | 1,86 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 3,89 g | 1,10 g |
Cholesterol | 51,0 mg | 14,46 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |