Wątroba cielęca smażona na patelni
1. Wątroba cielęca smażona na patelni – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Wątroba cielęca smażona na patelni w 100 gramach posiada wartość energetyczną 193 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 27,4 g białka,
- 4,47 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Wątroba cielęca smażona na patelni ma w 100 g 6,51 g tłuszczów, w tym:
- 2,11 g tłuszczów nasyconych,
- 1,19 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,16 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 485 mg cholesterolu.
2. Wątroba cielęca smażona na patelni – jakie ma witaminy?
Wątroba cielęca smażona na patelni to produkt zawierający 0,70 mg witaminy C, 20,074 µg RAE witaminy A, 0,60 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 1,60 µg witaminy K.
Wątroba cielęca smażona na patelni zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,18 mg witaminy B1,
- 3,06 mg witaminy B2,
- 14,35 mg witaminy B3,
- 411 mg witaminy B4,
- 7,08 mg witaminy B5,
- 0,89 mg witaminy B6,
- 350 µg witaminy B9,
- 72,5 µg witaminy B12.
3. Wątroba cielęca smażona na patelni – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Wątroba cielęca smażona na patelni ma w sobie:
- 7,00 mg wapnia,
- 5,98 mg żelaza,
- 23,0 mg magnezu,
- 483 mg fosforu,
- 353 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 85,0 mg sodu, 11,90 mg cynku, 15,05 mg miedzi, 0,30 mg manganu i 24,9 µg selenu.
4. Wątroba cielęca smażona na patelni - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 67 g (1 plasterek) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 193 kcal | 129 kcal |
Białko | 27,4 g | 18,34 g |
Węglowodany | 4,47 g | 3,00 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 6,51 g | 4,36 g |
Tłuszcze nasycone | 2,11 g | 1,41 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 1,19 g | 0,80 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,16 g | 0,78 g |
Cholesterol | 485 mg | 325 mg |
Witamina C | 0,70 mg | 0,47 mg |