Wątroba jagnięca smażona na patelni
1. Wątroba jagnięca smażona na patelni – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Wątroba jagnięca smażona na patelni w 100 gramach posiada wartość energetyczną 238 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 25,5 g białka,
- 3,78 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Wątroba jagnięca smażona na patelni ma w 100 g 12,65 g tłuszczów, w tym:
- 4,90 g tłuszczów nasyconych,
- 2,64 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,89 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 493 mg cholesterolu.
2. Wątroba jagnięca smażona na patelni – jakie ma witaminy?
Wątroba jagnięca smażona na patelni to produkt zawierający 13,00 mg witaminy C, 7,782 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Wątroba jagnięca smażona na patelni zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,35 mg witaminy B1,
- 4,59 mg witaminy B2,
- 16,68 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 6,33 mg witaminy B5,
- 0,95 mg witaminy B6,
- 400 µg witaminy B9,
- 85,7 µg witaminy B12.
3. Wątroba jagnięca smażona na patelni – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Wątroba jagnięca smażona na patelni ma w sobie:
- 9,00 mg wapnia,
- 10,20 mg żelaza,
- 23,0 mg magnezu,
- 427 mg fosforu,
- 352 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 124 mg sodu, 5,63 mg cynku, 9,83 mg miedzi, 0,59 mg manganu i 116 µg selenu.
4. Wątroba jagnięca smażona na patelni - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 238 kcal | 202 kcal |
Białko | 25,5 g | 21,7 g |
Węglowodany | 3,78 g | 3,21 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 12,65 g | 10,75 g |
Tłuszcze nasycone | 4,90 g | 4,17 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 2,64 g | 2,24 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,89 g | 1,61 g |
Cholesterol | 493 mg | 419 mg |
Witamina C | 13,00 mg | 11,05 mg |