Wątroba wołowa smażona na patelni
1. Wątroba wołowa smażona na patelni – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Wątroba wołowa smażona na patelni w 100 gramach posiada wartość energetyczną 175 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 26,5 g białka,
- 5,16 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Wątroba wołowa smażona na patelni ma w 100 g 4,68 g tłuszczów, w tym:
- 2,53 g tłuszczów nasyconych,
- 1,11 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,02 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 381 mg cholesterolu.
2. Wątroba wołowa smażona na patelni – jakie ma witaminy?
Wątroba wołowa smażona na patelni to produkt zawierający 0,70 mg witaminy C, 7,744 µg RAE witaminy A, 0,46 mg witaminy E, 49,0 i.u. witaminy D oraz 3,90 µg witaminy K.
Wątroba wołowa smażona na patelni zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,18 mg witaminy B1,
- 3,43 mg witaminy B2,
- 17,48 mg witaminy B3,
- 418 mg witaminy B4,
- 6,94 mg witaminy B5,
- 1,03 mg witaminy B6,
- 260 µg witaminy B9,
- 83,1 µg witaminy B12.
3. Wątroba wołowa smażona na patelni – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Wątroba wołowa smażona na patelni ma w sobie:
- 6,00 mg wapnia,
- 6,17 mg żelaza,
- 22,0 mg magnezu,
- 485 mg fosforu,
- 351 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 77,0 mg sodu, 5,23 mg cynku, 14,59 mg miedzi, 0,36 mg manganu i 32,8 µg selenu.
4. Wątroba wołowa smażona na patelni - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 82 g (1 plasterek) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 175 kcal | 144 kcal |
Białko | 26,5 g | 21,7 g |
Węglowodany | 5,16 g | 4,23 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 4,68 g | 3,84 g |
Tłuszcze nasycone | 2,53 g | 2,08 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 1,11 g | 0,91 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,02 g | 0,84 g |
Cholesterol | 381 mg | 312 mg |
Witamina C | 0,70 mg | 0,57 mg |