Wątroba z nerpy obrączkowanej – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Wątroba z nerpy obrączkowanej w 100 gramach posiada wartość energetyczną 116 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 18,60 g białka,
- 2,90 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Wątroba z nerpy obrączkowanej ma w 100 g 3,30 g tłuszczów, w tym:
- 1,17 g tłuszczów nasyconych,
- 1,10 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,03 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
Wątroba z nerpy obrączkowanej – jakie ma witaminy?
Wątroba z nerpy obrączkowanej to produkt zawierający 0 mg witaminy C,4,880 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E,0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Wątroba z nerpy obrączkowanej zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,18 mg witaminy B1,
- 0 mg witaminy B2,
- 0 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0 mg witaminy B5,
- 0 mg witaminy B6,
- 0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
Wątroba z nerpy obrączkowanej – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Wątroba z nerpy obrączkowanej ma w sobie:
- 13,00 mg wapnia,
- 13,50 mg żelaza,
- 0 mg magnezu,
- 3,00 mg fosforu,
- 0 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 0 mg sodu, 0 mg cynku,0 mg miedzi, 0 mg manganu i 0 µg selenu.
Wątroba z nerpy obrączkowanej - kalorie i wartości odżywcze
Treści w naszych serwisach służą celom informacyjno-edukacyjnym i nie zastępują konsultacji lekarskiej. Przed podjęciem decyzji zdrowotnych skonsultuj się ze specjalistą.