Wędzona kiełbasa wieprzowo-wołowa z serem Cheddar
1. Wędzona kiełbasa wieprzowo-wołowa z serem Cheddar – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Wędzona kiełbasa wieprzowo-wołowa z serem Cheddar w 100 gramach posiada wartość energetyczną 296 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 12,89 g białka,
- 2,13 g węglowodanów,
- 0,11 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Wędzona kiełbasa wieprzowo-wołowa z serem Cheddar ma w 100 g 25,8 g tłuszczów, w tym:
- 9,48 g tłuszczów nasyconych,
- 12,36 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 2,74 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 63,0 mg cholesterolu.
2. Wędzona kiełbasa wieprzowo-wołowa z serem Cheddar – jakie ma witaminy?
Wędzona kiełbasa wieprzowo-wołowa z serem Cheddar to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 12,00 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Wędzona kiełbasa wieprzowo-wołowa z serem Cheddar zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,25 mg witaminy B1,
- 0,16 mg witaminy B2,
- 2,90 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,76 mg witaminy B5,
- 0,13 mg witaminy B6,
- 3,00 µg witaminy B9,
- 1,73 µg witaminy B12.
3. Wędzona kiełbasa wieprzowo-wołowa z serem Cheddar – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Wędzona kiełbasa wieprzowo-wołowa z serem Cheddar ma w sobie:
- 57,0 mg wapnia,
- 0,73 mg żelaza,
- 13,00 mg magnezu,
- 178 mg fosforu,
- 206 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 848 mg sodu, 2,25 mg cynku, 0,07 mg miedzi, 0,03 mg manganu i 7,50 µg selenu.
4. Wędzona kiełbasa wieprzowo-wołowa z serem Cheddar - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 77 g (360 g, porcja 80 g) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 296 kcal | 228 kcal |
Białko | 12,89 g | 9,93 g |
Węglowodany | 2,13 g | 1,64 g |
Cukier | 0,11 g | 0,09 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 25,8 g | 19,90 g |
Tłuszcze nasycone | 9,48 g | 7,30 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 12,36 g | 9,52 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 2,74 g | 2,11 g |
Cholesterol | 63,0 mg | 48,5 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |