Wędzona kiełbasa włoska z indyka
1. Wędzona kiełbasa włoska z indyka – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Wędzona kiełbasa włoska z indyka w 100 gramach posiada wartość energetyczną 158 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 15,05 g białka,
- 4,65 g węglowodanów,
- 3,20 g cukrów,
- 0,90 g błonnika.
Wędzona kiełbasa włoska z indyka ma w 100 g 8,75 g tłuszczów, w tym:
- 3,40 g tłuszczów nasyconych,
- 2,38 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,57 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 53,0 mg cholesterolu.
2. Wędzona kiełbasa włoska z indyka – jakie ma witaminy?
Wędzona kiełbasa włoska z indyka to produkt zawierający 30,4 mg witaminy C, 43,0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Wędzona kiełbasa włoska z indyka zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,07 mg witaminy B1,
- 0,17 mg witaminy B2,
- 3,68 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,80 mg witaminy B5,
- 0,38 mg witaminy B6,
- 8,00 µg witaminy B9,
- 0,43 µg witaminy B12.
3. Wędzona kiełbasa włoska z indyka – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Wędzona kiełbasa włoska z indyka ma w sobie:
- 21,0 mg wapnia,
- 9,60 mg żelaza,
- 25,0 mg magnezu,
- 185 mg fosforu,
- 197 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 928 mg sodu, 2,13 mg cynku, 0,11 mg miedzi, 0,07 mg manganu i 22,2 µg selenu.
4. Wędzona kiełbasa włoska z indyka - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 56 g (1 porcja, 60 g) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 158 kcal | 88,5 kcal |
Białko | 15,05 g | 8,43 g |
Węglowodany | 4,65 g | 2,60 g |
Cukier | 3,20 g | 1,79 g |
Błonnik | 0,90 g | 0,50 g |
Tłuszcz | 8,75 g | 4,90 g |
Tłuszcze nasycone | 3,40 g | 1,91 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 2,38 g | 1,33 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,57 g | 0,88 g |
Cholesterol | 53,0 mg | 29,7 mg |
Witamina C | 30,4 mg | 17,02 mg |