Wędzona kiełbasa z indyka i wołowiny
Wędzona kiełbasa z indyka i wołowiny – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Wędzona kiełbasa z indyka i wołowiny w 100 gramach posiada wartość energetyczną 226 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 13,10 g białka,
- 3,90 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Wędzona kiełbasa z indyka i wołowiny ma w 100 g 17,60 g tłuszczów, w tym:
- 6,23 g tłuszczów nasyconych,
- 8,27 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 2,33 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 70,0 mg cholesterolu.
Wędzona kiełbasa z indyka i wołowiny – jakie ma witaminy?
Wędzona kiełbasa z indyka i wołowiny to produkt zawierający 14,80 mg witaminy C,0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E,0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Wędzona kiełbasa z indyka i wołowiny zawiera również witaminy z grupy B:
- 0 mg witaminy B1,
- 0 mg witaminy B2,
- 0 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0 mg witaminy B5,
- 0 mg witaminy B6,
- 0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
Wędzona kiełbasa z indyka i wołowiny – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Wędzona kiełbasa z indyka i wołowiny ma w sobie:
- 0 mg wapnia,
- 1,24 mg żelaza,
- 0 mg magnezu,
- 0 mg fosforu,
- 0 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 1,200 mg sodu, 0 mg cynku,0 mg miedzi, 0 mg manganu i 0 µg selenu.
Wędzona kiełbasa z indyka i wołowiny - kalorie i wartości odżywcze
Treści w naszych serwisach służą celom informacyjno-edukacyjnym i nie zastępują konsultacji lekarskiej. Przed podjęciem decyzji zdrowotnych skonsultuj się ze specjalistą.