Wędzona kiełbasa z mięsa wieprzowego i indyczego
1. Wędzona kiełbasa z mięsa wieprzowego i indyczego – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Wędzona kiełbasa z mięsa wieprzowego i indyczego w 100 gramach posiada wartość energetyczną 186 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 14,45 g białka,
- 1,62 g węglowodanów,
- 1,57 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Wędzona kiełbasa z mięsa wieprzowego i indyczego ma w 100 g 13,53 g tłuszczów, w tym:
- 0 g tłuszczów nasyconych,
- 7,17 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,85 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 56,0 mg cholesterolu.
2. Wędzona kiełbasa z mięsa wieprzowego i indyczego – jakie ma witaminy?
Wędzona kiełbasa z mięsa wieprzowego i indyczego to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Wędzona kiełbasa z mięsa wieprzowego i indyczego zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,09 mg witaminy B1,
- 0,17 mg witaminy B2,
- 1,85 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,41 mg witaminy B5,
- 0,21 mg witaminy B6,
- 5,00 µg witaminy B9,
- 1,60 µg witaminy B12.
3. Wędzona kiełbasa z mięsa wieprzowego i indyczego – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Wędzona kiełbasa z mięsa wieprzowego i indyczego ma w sobie:
- 14,00 mg wapnia,
- 0,94 mg żelaza,
- 14,00 mg magnezu,
- 132 mg fosforu,
- 246 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 982 mg sodu, 2,68 mg cynku, 0,06 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 20,2 µg selenu.
4. Wędzona kiełbasa z mięsa wieprzowego i indyczego - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 66 g (1 porcja, 70 g) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 186 kcal | 123 kcal |
Białko | 14,45 g | 9,54 g |
Węglowodany | 1,62 g | 1,07 g |
Cukier | 1,57 g | 1,04 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 13,53 g | 8,93 g |
Tłuszcze nasycone | 0 g | 0 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 7,17 g | 4,73 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,85 g | 0,56 g |
Cholesterol | 56,0 mg | 37,0 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |