Wędzone podudzie z indyka bez kości, ze skórą
1. Wędzone podudzie z indyka bez kości, ze skórą – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Wędzone podudzie z indyka bez kości, ze skórą w 100 gramach posiada wartość energetyczną 208 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 27,9 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Wędzone podudzie z indyka bez kości, ze skórą ma w 100 g 9,80 g tłuszczów, w tym:
- 3,05 g tłuszczów nasyconych,
- 2,86 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 2,72 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 85,0 mg cholesterolu.
2. Wędzone podudzie z indyka bez kości, ze skórą – jakie ma witaminy?
Wędzone podudzie z indyka bez kości, ze skórą to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,62 mg witaminy E, 5,00 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Wędzone podudzie z indyka bez kości, ze skórą zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,06 mg witaminy B1,
- 0,24 mg witaminy B2,
- 3,56 mg witaminy B3,
- 70,9 mg witaminy B4,
- 0 mg witaminy B5,
- 0,33 mg witaminy B6,
- 9,00 µg witaminy B9,
- 0,36 µg witaminy B12.
3. Wędzone podudzie z indyka bez kości, ze skórą – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Wędzone podudzie z indyka bez kości, ze skórą ma w sobie:
- 32,0 mg wapnia,
- 2,30 mg żelaza,
- 23,0 mg magnezu,
- 199 mg fosforu,
- 280 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 996 mg sodu, 4,27 mg cynku, 0,15 mg miedzi, 0 mg manganu i 38,3 µg selenu.
4. Wędzone podudzie z indyka bez kości, ze skórą - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 21 g (30 g, z kością) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 208 kcal | 43,7 kcal |
Białko | 27,9 g | 5,86 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 9,80 g | 2,06 g |
Tłuszcze nasycone | 3,05 g | 0,64 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 2,86 g | 0,60 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 2,72 g | 0,57 g |
Cholesterol | 85,0 mg | 17,85 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |