Wędzone ryby o białym mięsie
1. Wędzone ryby o białym mięsie – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Wędzone ryby o białym mięsie w 100 gramach posiada wartość energetyczną 108 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 23,4 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Wędzone ryby o białym mięsie ma w 100 g 0,93 g tłuszczów, w tym:
- 0,23 g tłuszczów nasyconych,
- 0,28 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,29 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 33,0 mg cholesterolu.
2. Wędzone ryby o białym mięsie – jakie ma witaminy?
Wędzone ryby o białym mięsie to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 57,0 µg RAE witaminy A, 0,21 mg witaminy E, 512 i.u. witaminy D oraz 0,10 µg witaminy K.
Wędzone ryby o białym mięsie zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,03 mg witaminy B1,
- 0,10 mg witaminy B2,
- 2,40 mg witaminy B3,
- 95,0 mg witaminy B4,
- 0,10 mg witaminy B5,
- 0,39 mg witaminy B6,
- 7,00 µg witaminy B9,
- 3,26 µg witaminy B12.
3. Wędzone ryby o białym mięsie – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Wędzone ryby o białym mięsie ma w sobie:
- 18,00 mg wapnia,
- 0,50 mg żelaza,
- 23,0 mg magnezu,
- 132 mg fosforu,
- 423 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 1,019 mg sodu, 0,49 mg cynku, 0,32 mg miedzi, 0,03 mg manganu i 13,50 µg selenu.
4. Wędzone ryby o białym mięsie - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 136 g (1 szklanka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 108 kcal | 147 kcal |
Białko | 23,4 g | 31,8 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 0,93 g | 1,27 g |
Tłuszcze nasycone | 0,23 g | 0,31 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,28 g | 0,38 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,29 g | 0,40 g |
Cholesterol | 33,0 mg | 44,9 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |