Węgorz poddany obróbce wysuszającej mięso
1. Węgorz poddany obróbce wysuszającej mięso – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Węgorz poddany obróbce wysuszającej mięso w 100 gramach posiada wartość energetyczną 236 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 23,7 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Węgorz poddany obróbce wysuszającej mięso ma w 100 g 14,95 g tłuszczów, w tym:
- 3,02 g tłuszczów nasyconych,
- 9,22 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,21 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 161 mg cholesterolu.
2. Węgorz poddany obróbce wysuszającej mięso – jakie ma witaminy?
Węgorz poddany obróbce wysuszającej mięso to produkt zawierający 1,80 mg witaminy C, 1,137 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Węgorz poddany obróbce wysuszającej mięso zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,18 mg witaminy B1,
- 0,05 mg witaminy B2,
- 4,49 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,28 mg witaminy B5,
- 0,08 mg witaminy B6,
- 17,00 µg witaminy B9,
- 2,89 µg witaminy B12.
3. Węgorz poddany obróbce wysuszającej mięso – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Węgorz poddany obróbce wysuszającej mięso ma w sobie:
- 26,0 mg wapnia,
- 0,64 mg żelaza,
- 26,0 mg magnezu,
- 277 mg fosforu,
- 349 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 65,0 mg sodu, 2,08 mg cynku, 0,03 mg miedzi, 0,04 mg manganu i 8,30 µg selenu.
4. Węgorz poddany obróbce wysuszającej mięso - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 28 g (30 g, bez ości) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 236 kcal | 66,9 kcal |
Białko | 23,7 g | 6,71 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 14,95 g | 4,24 g |
Tłuszcze nasycone | 3,02 g | 0,86 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 9,22 g | 2,61 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,21 g | 0,34 g |
Cholesterol | 161 mg | 45,6 mg |
Witamina C | 1,80 mg | 0,51 mg |