Wieprzowina konserwowa
1. Wieprzowina konserwowa – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Wieprzowina konserwowa w 100 gramach posiada wartość energetyczną 196 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 19,40 g białka,
- 0,59 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Wieprzowina konserwowa ma w 100 g 12,95 g tłuszczów, w tym:
- 4,23 g tłuszczów nasyconych,
- 5,94 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,79 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 75,0 mg cholesterolu.
2. Wieprzowina konserwowa – jakie ma witaminy?
Wieprzowina konserwowa to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,28 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Wieprzowina konserwowa zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,05 mg witaminy B1,
- 0,18 mg witaminy B2,
- 5,77 mg witaminy B3,
- 102 mg witaminy B4,
- 0,45 mg witaminy B5,
- 0,31 mg witaminy B6,
- 1,00 µg witaminy B9,
- 0,93 µg witaminy B12.
3. Wieprzowina konserwowa – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Wieprzowina konserwowa ma w sobie:
- 5,00 mg wapnia,
- 1,05 mg żelaza,
- 20,0 mg magnezu,
- 173 mg fosforu,
- 243 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 213 mg sodu, 2,77 mg cynku, 0,03 mg miedzi, 0,04 mg manganu i 46,0 µg selenu.
4. Wieprzowina konserwowa - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 196 kcal | 167 kcal |
Białko | 19,40 g | 16,49 g |
Węglowodany | 0,59 g | 0,50 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 12,95 g | 11,01 g |
Tłuszcze nasycone | 4,23 g | 3,59 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 5,94 g | 5,05 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,79 g | 1,52 g |
Cholesterol | 75,0 mg | 63,8 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |