Trwa ładowanie...

Witlinek poddany obróbce wysuszającej mięso

1. Witlinek poddany obróbce wysuszającej mięso – ile ma kalorii i składników odżywczych?

Witlinek poddany obróbce wysuszającej mięso w 100 gramach posiada wartość energetyczną 116 kcal.

Zobacz film: "Jak zdrowo jeść i tracić na wadze?"

W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:

  • 23,5 g białka,
  • 0 g węglowodanów,
  • 0 g cukrów,
  • 0 g błonnika.

Witlinek poddany obróbce wysuszającej mięso ma w 100 g 1,69 g tłuszczów, w tym:

  • 0,40 g tłuszczów nasyconych,
  • 0,45 g tłuszczów jednonienasyconych,
  • 0,59 g tłuszczów wielonienasyconych.

W produkcie jest 84,0 mg cholesterolu.

2. Witlinek poddany obróbce wysuszającej mięso – jakie ma witaminy?

Witlinek poddany obróbce wysuszającej mięso to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 38,0 µg RAE witaminy A, 0,38 mg witaminy E, 73,0 i.u. witaminy D oraz 0,10 µg witaminy K.

Witlinek poddany obróbce wysuszającej mięso zawiera również witaminy z grupy B:

  • 0,07 mg witaminy B1,
  • 0,06 mg witaminy B2,
  • 1,67 mg witaminy B3,
  • 83,3 mg witaminy B4,
  • 0,25 mg witaminy B5,
  • 0,18 mg witaminy B6,
  • 15,00 µg witaminy B9,
  • 2,60 µg witaminy B12.

3. Witlinek poddany obróbce wysuszającej mięso – jakie ma mikroelementy i makroelementy?

Witlinek poddany obróbce wysuszającej mięso ma w sobie:

  • 62,0 mg wapnia,
  • 0,42 mg żelaza,
  • 27,0 mg magnezu,
  • 285 mg fosforu,
  • 434 mg potasu.

Ponadto w produkcie znajduje się 132 mg sodu, 0,53 mg cynku, 0,04 mg miedzi, 0,13 mg manganu i 41,1 µg selenu.

4. Witlinek poddany obróbce wysuszającej mięso - kalorie i wartości odżywcze

Kalorie i wartości odżywcze Zawartość
w 100 g
Zawartość
w 72 g (1 filet)
Wartość energetyczna 116 kcal 83,5 kcal
Białko 23,5 g 16,91 g
Węglowodany 0 g 0 g
Cukier 0 g 0 g
Błonnik 0 g 0 g
Tłuszcz 1,69 g 1,22 g
Tłuszcze nasycone 0,40 g 0,29 g
Tłuszcze jednonienasycone 0,45 g 0,32 g
Tłuszcze wielonienasycone 0,59 g 0,42 g
Cholesterol 84,0 mg 60,5 mg
Witamina C 0 mg 0 mg
Witlinek poddany obróbce wysuszającej mięso
Witlinek poddany obróbce wysuszającej mięso (Flickr)

Produkty o podobnej zawartości kalorii w 100 g

Polecane dla Ciebie

Pomocni lekarze

Szukaj innego lekarza

Komentarze

Wysyłając opinię akceptujesz regulamin zamieszczania opinii w serwisie. Grupa Wirtualna Polska Media SA z siedzibą w Warszawie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.