Witlinek poddany obróbce wysuszającej mięso
1. Witlinek poddany obróbce wysuszającej mięso – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Witlinek poddany obróbce wysuszającej mięso w 100 gramach posiada wartość energetyczną 116 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 23,5 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Witlinek poddany obróbce wysuszającej mięso ma w 100 g 1,69 g tłuszczów, w tym:
- 0,40 g tłuszczów nasyconych,
- 0,45 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,59 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 84,0 mg cholesterolu.
2. Witlinek poddany obróbce wysuszającej mięso – jakie ma witaminy?
Witlinek poddany obróbce wysuszającej mięso to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 38,0 µg RAE witaminy A, 0,38 mg witaminy E, 73,0 i.u. witaminy D oraz 0,10 µg witaminy K.
Witlinek poddany obróbce wysuszającej mięso zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,07 mg witaminy B1,
- 0,06 mg witaminy B2,
- 1,67 mg witaminy B3,
- 83,3 mg witaminy B4,
- 0,25 mg witaminy B5,
- 0,18 mg witaminy B6,
- 15,00 µg witaminy B9,
- 2,60 µg witaminy B12.
3. Witlinek poddany obróbce wysuszającej mięso – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Witlinek poddany obróbce wysuszającej mięso ma w sobie:
- 62,0 mg wapnia,
- 0,42 mg żelaza,
- 27,0 mg magnezu,
- 285 mg fosforu,
- 434 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 132 mg sodu, 0,53 mg cynku, 0,04 mg miedzi, 0,13 mg manganu i 41,1 µg selenu.
4. Witlinek poddany obróbce wysuszającej mięso - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 72 g (1 filet) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 116 kcal | 83,5 kcal |
Białko | 23,5 g | 16,91 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 1,69 g | 1,22 g |
Tłuszcze nasycone | 0,40 g | 0,29 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,45 g | 0,32 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,59 g | 0,42 g |
Cholesterol | 84,0 mg | 60,5 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |