Włócznik poddany obróbce wysuszającej mięso
1. Włócznik poddany obróbce wysuszającej mięso – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Włócznik poddany obróbce wysuszającej mięso w 100 gramach posiada wartość energetyczną 172 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 23,5 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Włócznik poddany obróbce wysuszającej mięso ma w 100 g 7,93 g tłuszczów, w tym:
- 1,91 g tłuszczów nasyconych,
- 3,54 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,37 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 78,0 mg cholesterolu.
2. Włócznik poddany obróbce wysuszającej mięso – jakie ma witaminy?
Włócznik poddany obróbce wysuszającej mięso to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 43,0 µg RAE witaminy A, 2,41 mg witaminy E, 666 i.u. witaminy D oraz 0,10 µg witaminy K.
Włócznik poddany obróbce wysuszającej mięso zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,09 mg witaminy B1,
- 0,06 mg witaminy B2,
- 9,25 mg witaminy B3,
- 77,5 mg witaminy B4,
- 0,42 mg witaminy B5,
- 0,62 mg witaminy B6,
- 2,00 µg witaminy B9,
- 1,62 µg witaminy B12.
3. Włócznik poddany obróbce wysuszającej mięso – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Włócznik poddany obróbce wysuszającej mięso ma w sobie:
- 6,00 mg wapnia,
- 0,45 mg żelaza,
- 35,0 mg magnezu,
- 304 mg fosforu,
- 499 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 97,0 mg sodu, 0,78 mg cynku, 0,05 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 68,5 µg selenu.
4. Włócznik poddany obróbce wysuszającej mięso - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 172 kcal | 146 kcal |
Białko | 23,5 g | 19,93 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 7,93 g | 6,74 g |
Tłuszcze nasycone | 1,91 g | 1,62 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 3,54 g | 3,01 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,37 g | 1,16 g |
Cholesterol | 78,0 mg | 66,3 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |