Włoska kiełbasa wieprzowa
1. Włoska kiełbasa wieprzowa – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Włoska kiełbasa wieprzowa w 100 gramach posiada wartość energetyczną 344 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 19,12 g białka,
- 4,27 g węglowodanów,
- 1,86 g cukrów,
- 0,10 g błonnika.
Włoska kiełbasa wieprzowa ma w 100 g 27,3 g tłuszczów, w tym:
- 10,20 g tłuszczów nasyconych,
- 17,11 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 3,52 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 57,0 mg cholesterolu.
2. Włoska kiełbasa wieprzowa – jakie ma witaminy?
Włoska kiełbasa wieprzowa to produkt zawierający 0,10 mg witaminy C, 10,00 µg RAE witaminy A, 0,25 mg witaminy E, 41,0 i.u. witaminy D oraz 3,40 µg witaminy K.
Włoska kiełbasa wieprzowa zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,62 mg witaminy B1,
- 0,23 mg witaminy B2,
- 4,17 mg witaminy B3,
- 78,2 mg witaminy B4,
- 0 mg witaminy B5,
- 0,33 mg witaminy B6,
- 5,00 µg witaminy B9,
- 1,30 µg witaminy B12.
3. Włoska kiełbasa wieprzowa – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Włoska kiełbasa wieprzowa ma w sobie:
- 21,0 mg wapnia,
- 1,43 mg żelaza,
- 18,00 mg magnezu,
- 170 mg fosforu,
- 304 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 743 mg sodu, 2,39 mg cynku, 0,08 mg miedzi, 0 mg manganu i 22,0 µg selenu.
4. Włoska kiełbasa wieprzowa - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 83 g (1 pęto) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 344 kcal | 286 kcal |
Białko | 19,12 g | 15,87 g |
Węglowodany | 4,27 g | 3,54 g |
Cukier | 1,86 g | 1,54 g |
Błonnik | 0,10 g | 0,08 g |
Tłuszcz | 27,3 g | 22,7 g |
Tłuszcze nasycone | 10,20 g | 8,46 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 17,11 g | 14,20 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 3,52 g | 2,92 g |
Cholesterol | 57,0 mg | 47,3 mg |
Witamina C | 0,10 mg | 0,08 mg |