Wolno pieczona łopatka z jagnięciny nowozelandzkiej rolowana w siatce bez kości (samo mięso)
1. Wolno pieczona łopatka z jagnięciny nowozelandzkiej rolowana w siatce bez kości (samo mięso) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Wolno pieczona łopatka z jagnięciny nowozelandzkiej rolowana w siatce bez kości (samo mięso) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 199 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 25,1 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Wolno pieczona łopatka z jagnięciny nowozelandzkiej rolowana w siatce bez kości (samo mięso) ma w 100 g 10,91 g tłuszczów, w tym:
- 3,26 g tłuszczów nasyconych,
- 2,32 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,50 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 79,0 mg cholesterolu.
2. Wolno pieczona łopatka z jagnięciny nowozelandzkiej rolowana w siatce bez kości (samo mięso) – jakie ma witaminy?
Wolno pieczona łopatka z jagnięciny nowozelandzkiej rolowana w siatce bez kości (samo mięso) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 6,00 µg RAE witaminy A, 0,34 mg witaminy E, 2,00 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Wolno pieczona łopatka z jagnięciny nowozelandzkiej rolowana w siatce bez kości (samo mięso) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,12 mg witaminy B1,
- 0,19 mg witaminy B2,
- 4,28 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,80 mg witaminy B5,
- 0,12 mg witaminy B6,
- 0 µg witaminy B9,
- 2,27 µg witaminy B12.
3. Wolno pieczona łopatka z jagnięciny nowozelandzkiej rolowana w siatce bez kości (samo mięso) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Wolno pieczona łopatka z jagnięciny nowozelandzkiej rolowana w siatce bez kości (samo mięso) ma w sobie:
- 7,00 mg wapnia,
- 1,38 mg żelaza,
- 23,0 mg magnezu,
- 197 mg fosforu,
- 337 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 65,0 mg sodu, 5,00 mg cynku, 0,12 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 4,70 µg selenu.
4. Wolno pieczona łopatka z jagnięciny nowozelandzkiej rolowana w siatce bez kości (samo mięso) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 199 kcal | 169 kcal |
Białko | 25,1 g | 21,4 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 10,91 g | 9,27 g |
Tłuszcze nasycone | 3,26 g | 2,77 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 2,32 g | 1,98 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,50 g | 0,43 g |
Cholesterol | 79,0 mg | 67,2 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |