Wołowina z warzywami
1. Wołowina z warzywami – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Wołowina z warzywami w 100 gramach posiada wartość energetyczną 105 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 7,08 g białka,
- 7,29 g węglowodanów,
- 2,41 g cukrów,
- 1,50 g błonnika.
Wołowina z warzywami ma w 100 g 5,30 g tłuszczów, w tym:
- 0,98 g tłuszczów nasyconych,
- 1,22 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 2,13 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 14,00 mg cholesterolu.
2. Wołowina z warzywami – jakie ma witaminy?
Wołowina z warzywami to produkt zawierający 11,60 mg witaminy C, 63,0 µg RAE witaminy A, 0,82 mg witaminy E, 3,00 i.u. witaminy D oraz 51,3 µg witaminy K.
Wołowina z warzywami zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,03 mg witaminy B1,
- 0,06 mg witaminy B2,
- 1,32 mg witaminy B3,
- 34,5 mg witaminy B4,
- 0,44 mg witaminy B5,
- 0,16 mg witaminy B6,
- 45,0 µg witaminy B9,
- 0,48 µg witaminy B12.
3. Wołowina z warzywami – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Wołowina z warzywami ma w sobie:
- 22,0 mg wapnia,
- 1,11 mg żelaza,
- 15,00 mg magnezu,
- 76,0 mg fosforu,
- 204 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 409 mg sodu, 1,50 mg cynku, 0,05 mg miedzi, 0,15 mg manganu i 6,70 µg selenu.
4. Wołowina z warzywami - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 574 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 105 kcal | 603 kcal |
Białko | 7,08 g | 40,6 g |
Węglowodany | 7,29 g | 41,8 g |
Cukier | 2,41 g | 13,83 g |
Błonnik | 1,50 g | 8,61 g |
Tłuszcz | 5,30 g | 30,4 g |
Tłuszcze nasycone | 0,98 g | 5,61 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 1,22 g | 6,99 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 2,13 g | 12,23 g |
Cholesterol | 14,00 mg | 80,4 mg |
Witamina C | 11,60 mg | 66,6 mg |