Wspięga pospolita gotowana z dodatkiem soli
Wspięga pospolita gotowana z dodatkiem soli – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Wspięga pospolita gotowana z dodatkiem soli w 100 gramach posiada wartość energetyczną 117 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 8,14 g białka,
- 20,7 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Wspięga pospolita gotowana z dodatkiem soli ma w 100 g 0,58 g tłuszczów, w tym:
- 0,10 g tłuszczów nasyconych,
- 0,03 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,25 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
Wspięga pospolita gotowana z dodatkiem soli – jakie ma witaminy?
Wspięga pospolita gotowana z dodatkiem soli to produkt zawierający 0 mg witaminy C,0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E,0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Wspięga pospolita gotowana z dodatkiem soli zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,27 mg witaminy B1,
- 0,04 mg witaminy B2,
- 0,41 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,32 mg witaminy B5,
- 0,04 mg witaminy B6,
- 4,00 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
Wspięga pospolita gotowana z dodatkiem soli – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Wspięga pospolita gotowana z dodatkiem soli ma w sobie:
- 40,0 mg wapnia,
- 4,58 mg żelaza,
- 82,0 mg magnezu,
- 120 mg fosforu,
- 337 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 243 mg sodu, 2,85 mg cynku,0,34 mg miedzi, 0,48 mg manganu i 2,80 µg selenu.
Wspięga pospolita gotowana z dodatkiem soli - kalorie i wartości odżywcze
Treści w naszych serwisach służą celom informacyjno-edukacyjnym i nie zastępują konsultacji lekarskiej. Przed podjęciem decyzji zdrowotnych skonsultuj się ze specjalistą.