Trwa ładowanie...

Wyizolowane proteiny soi

Avatar placeholder
29.11.2018 10:58
Wyizolowane proteiny soi
Wyizolowane proteiny soi (Flickr)

1. Wyizolowane proteiny soi – ile ma kalorii i składników odżywczych?

Wyizolowane proteiny soi w 100 gramach posiada wartość energetyczną 335 kcal.

W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:

  • 88,3 g białka,
  • 0 g węglowodanów,
  • 0 g cukrów,
  • 0 g błonnika.

Wyizolowane proteiny soi ma w 100 g 3,39 g tłuszczów, w tym:

Zobacz film: "Żywność light pod lupą dietetyka"
  • 0,42 g tłuszczów nasyconych,
  • 0,65 g tłuszczów jednonienasyconych,
  • 1,65 g tłuszczów wielonienasyconych.

W produkcie jest 0 mg cholesterolu.

2. Wyizolowane proteiny soi – jakie ma witaminy?

Wyizolowane proteiny soi to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.

Wyizolowane proteiny soi zawiera również witaminy z grupy B:

  • 0,18 mg witaminy B1,
  • 0,10 mg witaminy B2,
  • 1,44 mg witaminy B3,
  • 191 mg witaminy B4,
  • 0,06 mg witaminy B5,
  • 0,10 mg witaminy B6,
  • 176 µg witaminy B9,
  • 0 µg witaminy B12.

3. Wyizolowane proteiny soi – jakie ma mikroelementy i makroelementy?

Wyizolowane proteiny soi ma w sobie:

  • 178 mg wapnia,
  • 14,50 mg żelaza,
  • 39,0 mg magnezu,
  • 776 mg fosforu,
  • 81,0 mg potasu.

Ponadto w produkcie znajduje się 1,005 mg sodu, 4,03 mg cynku, 1,60 mg miedzi, 1,49 mg manganu i 0,80 µg selenu.

4. Wyizolowane proteiny soi - kalorie i wartości odżywcze

Kalorie i wartości odżywcze Zawartość
w 100 g
Zawartość
w 28 g (1 porcja)
Wartość energetyczna 335 kcal 95,0 kcal
Białko 88,3 g 25,0 g
Węglowodany 0 g 0 g
Cukier 0 g 0 g
Błonnik 0 g 0 g
Tłuszcz 3,39 g 0,96 g
Tłuszcze nasycone 0,42 g 0,12 g
Tłuszcze jednonienasycone 0,65 g 0,18 g
Tłuszcze wielonienasycone 1,65 g 0,47 g
Cholesterol 0 mg 0 mg
Witamina C 0 mg 0 mg
Produkty o podobnej zawartości kalorii w 100 g
Polecane dla Ciebie
Pomocni lekarze