Wyizolowane proteiny soi (typ K)
1. Wyizolowane proteiny soi (typ K) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Wyizolowane proteiny soi (typ K) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 321 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 88,3 g białka,
- 2,59 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Wyizolowane proteiny soi (typ K) ma w 100 g 0,53 g tłuszczów, w tym:
- 0,08 g tłuszczów nasyconych,
- 0,12 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,30 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Wyizolowane proteiny soi (typ K) – jakie ma witaminy?
Wyizolowane proteiny soi (typ K) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Wyizolowane proteiny soi (typ K) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,18 mg witaminy B1,
- 0,10 mg witaminy B2,
- 1,44 mg witaminy B3,
- 191 mg witaminy B4,
- 0,06 mg witaminy B5,
- 0,10 mg witaminy B6,
- 176 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Wyizolowane proteiny soi (typ K) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Wyizolowane proteiny soi (typ K) ma w sobie:
- 178 mg wapnia,
- 14,50 mg żelaza,
- 39,0 mg magnezu,
- 776 mg fosforu,
- 1,590 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 50,0 mg sodu, 4,03 mg cynku, 1,60 mg miedzi, 1,49 mg manganu i 0,80 µg selenu.
4. Wyizolowane proteiny soi (typ K) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 28 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 321 kcal | 91,0 kcal |
Białko | 88,3 g | 25,0 g |
Węglowodany | 2,59 g | 0,73 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 0,53 g | 0,15 g |
Tłuszcze nasycone | 0,08 g | 0,02 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,12 g | 0,03 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,30 g | 0,09 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |