Zagęszczona zupa fasolowa z boczkiem
1. Zagęszczona zupa fasolowa z boczkiem – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Zagęszczona zupa fasolowa z boczkiem w 100 gramach posiada wartość energetyczną 117 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 6,50 g białka,
- 18,00 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 4,60 g błonnika.
Zagęszczona zupa fasolowa z boczkiem ma w 100 g 2,10 g tłuszczów, w tym:
- 0,60 g tłuszczów nasyconych,
- 0,75 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,45 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 3,00 mg cholesterolu.
2. Zagęszczona zupa fasolowa z boczkiem – jakie ma witaminy?
Zagęszczona zupa fasolowa z boczkiem to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Zagęszczona zupa fasolowa z boczkiem zawiera również witaminy z grupy B:
- 0 mg witaminy B1,
- 0 mg witaminy B2,
- 0 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0 mg witaminy B5,
- 0 mg witaminy B6,
- 0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Zagęszczona zupa fasolowa z boczkiem – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Zagęszczona zupa fasolowa z boczkiem ma w sobie:
- 0 mg wapnia,
- 1,37 mg żelaza,
- 0 mg magnezu,
- 0 mg fosforu,
- 0 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 672 mg sodu, 0 mg cynku, 0 mg miedzi, 0 mg manganu i 0 µg selenu.
4. Zagęszczona zupa fasolowa z boczkiem - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 128 g (1 porcja, 120 ml) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 117 kcal | 150 kcal |
Białko | 6,50 g | 8,32 g |
Węglowodany | 18,00 g | 23,0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 4,60 g | 5,89 g |
Tłuszcz | 2,10 g | 2,69 g |
Tłuszcze nasycone | 0,60 g | 0,77 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,75 g | 0,96 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,45 g | 0,57 g |
Cholesterol | 3,00 mg | 3,84 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |