Zielona fasolka gotowana z dodatkiem soli
1. Zielona fasolka gotowana z dodatkiem soli – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Zielona fasolka gotowana z dodatkiem soli w 100 gramach posiada wartość energetyczną 129 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 7,05 g białka,
- 24,0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 9,40 g błonnika.
Zielona fasolka gotowana z dodatkiem soli ma w 100 g 0,76 g tłuszczów, w tym:
- 0,08 g tłuszczów nasyconych,
- 0,05 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,45 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Zielona fasolka gotowana z dodatkiem soli – jakie ma witaminy?
Zielona fasolka gotowana z dodatkiem soli to produkt zawierający 1,20 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Zielona fasolka gotowana z dodatkiem soli zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,13 mg witaminy B1,
- 0,06 mg witaminy B2,
- 0,55 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,22 mg witaminy B5,
- 0,11 mg witaminy B6,
- 75,0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Zielona fasolka gotowana z dodatkiem soli – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Zielona fasolka gotowana z dodatkiem soli ma w sobie:
- 63,0 mg wapnia,
- 1,08 mg żelaza,
- 56,0 mg magnezu,
- 102 mg fosforu,
- 370 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 242 mg sodu, 0,64 mg cynku, 0,12 mg miedzi, 0,38 mg manganu i 1,20 µg selenu.
4. Zielona fasolka gotowana z dodatkiem soli - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 177 g (1 szklanka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 129 kcal | 228 kcal |
Białko | 7,05 g | 12,48 g |
Węglowodany | 24,0 g | 42,5 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 9,40 g | 16,64 g |
Tłuszcz | 0,76 g | 1,35 g |
Tłuszcze nasycone | 0,08 g | 0,15 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,05 g | 0,09 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,45 g | 0,80 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 1,20 mg | 2,12 mg |