Zielona fasolka szparagowa przygotowana w mikrofalówce
Zielona fasolka szparagowa przygotowana w mikrofalówce – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Zielona fasolka szparagowa przygotowana w mikrofalówce w 100 gramach posiada wartość energetyczną 39,0 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 2,31 g białka,
- 6,41 g węglowodanów,
- 3,22 g cukrów,
- 3,40 g błonnika.
Zielona fasolka szparagowa przygotowana w mikrofalówce ma w 100 g 0,50 g tłuszczów, w tym:
- 0 g tłuszczów nasyconych,
- 0 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
Zielona fasolka szparagowa przygotowana w mikrofalówce – jakie ma witaminy?
Zielona fasolka szparagowa przygotowana w mikrofalówce to produkt zawierający 7,30 mg witaminy C,0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E,0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Zielona fasolka szparagowa przygotowana w mikrofalówce zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,08 mg witaminy B1,
- 0,08 mg witaminy B2,
- 0,77 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,30 mg witaminy B5,
- 0,12 mg witaminy B6,
- 47,0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
Zielona fasolka szparagowa przygotowana w mikrofalówce – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Zielona fasolka szparagowa przygotowana w mikrofalówce ma w sobie:
- 55,0 mg wapnia,
- 0,83 mg żelaza,
- 28,0 mg magnezu,
- 49,0 mg fosforu,
- 323 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 3,00 mg sodu, 0,38 mg cynku,0,09 mg miedzi, 0,33 mg manganu i 0 µg selenu.
Zielona fasolka szparagowa przygotowana w mikrofalówce - kalorie i wartości odżywcze
Treści w naszych serwisach służą celom informacyjno-edukacyjnym i nie zastępują konsultacji lekarskiej. Przed podjęciem decyzji zdrowotnych skonsultuj się ze specjalistą.