Zielony groszek w jadalnych strąkach gotowany z dodatkiem soli, odsączony
1. Zielony groszek w jadalnych strąkach gotowany z dodatkiem soli, odsączony – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Zielony groszek w jadalnych strąkach gotowany z dodatkiem soli, odsączony w 100 gramach posiada wartość energetyczną 40,0 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 3,27 g białka,
- 6,46 g węglowodanów,
- 3,99 g cukrów,
- 2,80 g błonnika.
Zielony groszek w jadalnych strąkach gotowany z dodatkiem soli, odsączony ma w 100 g 0,23 g tłuszczów, w tym:
- 0,04 g tłuszczów nasyconych,
- 0,02 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,10 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Zielony groszek w jadalnych strąkach gotowany z dodatkiem soli, odsączony – jakie ma witaminy?
Zielony groszek w jadalnych strąkach gotowany z dodatkiem soli, odsączony to produkt zawierający 47,9 mg witaminy C, 52,0 µg RAE witaminy A, 0,39 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 25,0 µg witaminy K.
Zielony groszek w jadalnych strąkach gotowany z dodatkiem soli, odsączony zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,13 mg witaminy B1,
- 0,08 mg witaminy B2,
- 0,54 mg witaminy B3,
- 17,40 mg witaminy B4,
- 0,67 mg witaminy B5,
- 0,14 mg witaminy B6,
- 29,0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Zielony groszek w jadalnych strąkach gotowany z dodatkiem soli, odsączony – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Zielony groszek w jadalnych strąkach gotowany z dodatkiem soli, odsączony ma w sobie:
- 42,0 mg wapnia,
- 1,97 mg żelaza,
- 26,0 mg magnezu,
- 55,0 mg fosforu,
- 240 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 240 mg sodu, 0,37 mg cynku, 0,08 mg miedzi, 0,17 mg manganu i 0,70 µg selenu.
4. Zielony groszek w jadalnych strąkach gotowany z dodatkiem soli, odsączony - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 160 g (1 szklanka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 40,0 kcal | 64,0 kcal |
Białko | 3,27 g | 5,23 g |
Węglowodany | 6,46 g | 10,34 g |
Cukier | 3,99 g | 6,38 g |
Błonnik | 2,80 g | 4,48 g |
Tłuszcz | 0,23 g | 0,37 g |
Tłuszcze nasycone | 0,04 g | 0,07 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,02 g | 0,04 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,10 g | 0,16 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 47,9 mg | 76,6 mg |