Ziemniaki gotowane w mundurkach bez dodatku soli
1. Ziemniaki gotowane w mundurkach bez dodatku soli – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Ziemniaki gotowane w mundurkach bez dodatku soli w 100 gramach posiada wartość energetyczną 87,0 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 1,87 g białka,
- 20,1 g węglowodanów,
- 0,91 g cukrów,
- 1,80 g błonnika.
Ziemniaki gotowane w mundurkach bez dodatku soli ma w 100 g 0,10 g tłuszczów, w tym:
- 0,03 g tłuszczów nasyconych,
- 0,00 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,04 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Ziemniaki gotowane w mundurkach bez dodatku soli – jakie ma witaminy?
Ziemniaki gotowane w mundurkach bez dodatku soli to produkt zawierający 13,00 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,01 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 2,20 µg witaminy K.
Ziemniaki gotowane w mundurkach bez dodatku soli zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,11 mg witaminy B1,
- 0,02 mg witaminy B2,
- 1,44 mg witaminy B3,
- 13,50 mg witaminy B4,
- 0,52 mg witaminy B5,
- 0,30 mg witaminy B6,
- 10,00 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Ziemniaki gotowane w mundurkach bez dodatku soli – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Ziemniaki gotowane w mundurkach bez dodatku soli ma w sobie:
- 5,00 mg wapnia,
- 0,31 mg żelaza,
- 22,0 mg magnezu,
- 44,0 mg fosforu,
- 379 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 4,00 mg sodu, 0,30 mg cynku, 0,19 mg miedzi, 0,14 mg manganu i 0,30 µg selenu.
4. Ziemniaki gotowane w mundurkach bez dodatku soli - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 78 g (1/2 szklanki) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 87,0 kcal | 67,9 kcal |
Białko | 1,87 g | 1,46 g |
Węglowodany | 20,1 g | 15,70 g |
Cukier | 0,91 g | 0,71 g |
Błonnik | 1,80 g | 1,40 g |
Tłuszcz | 0,10 g | 0,08 g |
Tłuszcze nasycone | 0,03 g | 0,02 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,00 g | 0,00 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,04 g | 0,03 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 13,00 mg | 10,14 mg |