Złota fasola gotowana z dodatkiem soli
1. Złota fasola gotowana z dodatkiem soli – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Złota fasola gotowana z dodatkiem soli w 100 gramach posiada wartość energetyczną 105 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 7,54 g białka,
- 18,34 g węglowodanów,
- 2,01 g cukrów,
- 6,40 g błonnika.
Złota fasola gotowana z dodatkiem soli ma w 100 g 0,55 g tłuszczów, w tym:
- 0,04 g tłuszczów nasyconych,
- 0,03 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,36 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Złota fasola gotowana z dodatkiem soli – jakie ma witaminy?
Złota fasola gotowana z dodatkiem soli to produkt zawierający 1,00 mg witaminy C, 2,00 µg RAE witaminy A, 0,15 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 2,70 µg witaminy K.
Złota fasola gotowana z dodatkiem soli zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,15 mg witaminy B1,
- 0,08 mg witaminy B2,
- 1,50 mg witaminy B3,
- 29,6 mg witaminy B4,
- 0,43 mg witaminy B5,
- 0,06 mg witaminy B6,
- 94,0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Złota fasola gotowana z dodatkiem soli – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Złota fasola gotowana z dodatkiem soli ma w sobie:
- 53,0 mg wapnia,
- 1,75 mg żelaza,
- 63,0 mg magnezu,
- 156 mg fosforu,
- 231 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 243 mg sodu, 0,83 mg cynku, 0,14 mg miedzi, 0,41 mg manganu i 2,50 µg selenu.
4. Złota fasola gotowana z dodatkiem soli - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 180 g (1 szklanka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 105 kcal | 189 kcal |
Białko | 7,54 g | 13,57 g |
Węglowodany | 18,34 g | 33,0 g |
Cukier | 2,01 g | 3,62 g |
Błonnik | 6,40 g | 11,52 g |
Tłuszcz | 0,55 g | 0,99 g |
Tłuszcze nasycone | 0,04 g | 0,07 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,03 g | 0,05 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,36 g | 0,65 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 1,00 mg | 1,80 mg |