Żołądek wieprzowy gotowany na wolnym ogniu
1. Żołądek wieprzowy gotowany na wolnym ogniu – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Żołądek wieprzowy gotowany na wolnym ogniu w 100 gramach posiada wartość energetyczną 157 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 21,4 g białka,
- 0,09 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Żołądek wieprzowy gotowany na wolnym ogniu ma w 100 g 7,26 g tłuszczów, w tym:
- 2,99 g tłuszczów nasyconych,
- 2,13 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,74 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 316 mg cholesterolu.
2. Żołądek wieprzowy gotowany na wolnym ogniu – jakie ma witaminy?
Żołądek wieprzowy gotowany na wolnym ogniu to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,09 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Żołądek wieprzowy gotowany na wolnym ogniu zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,04 mg witaminy B1,
- 0,19 mg witaminy B2,
- 1,38 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,57 mg witaminy B5,
- 0,02 mg witaminy B6,
- 3,00 µg witaminy B9,
- 0,48 µg witaminy B12.
3. Żołądek wieprzowy gotowany na wolnym ogniu – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Żołądek wieprzowy gotowany na wolnym ogniu ma w sobie:
- 15,00 mg wapnia,
- 1,23 mg żelaza,
- 15,00 mg magnezu,
- 129 mg fosforu,
- 85,0 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 40,0 mg sodu, 2,92 mg cynku, 0,24 mg miedzi, 0,07 mg manganu i 40,3 µg selenu.
4. Żołądek wieprzowy gotowany na wolnym ogniu - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 157 kcal | 133 kcal |
Białko | 21,4 g | 18,19 g |
Węglowodany | 0,09 g | 0,08 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 7,26 g | 6,17 g |
Tłuszcze nasycone | 2,99 g | 2,54 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 2,13 g | 1,81 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,74 g | 0,63 g |
Cholesterol | 316 mg | 269 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |