Żołądek z indyka gotowany na wolnym ogniu
1. Żołądek z indyka gotowany na wolnym ogniu – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Żołądek z indyka gotowany na wolnym ogniu w 100 gramach posiada wartość energetyczną 155 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 26,5 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Żołądek z indyka gotowany na wolnym ogniu ma w 100 g 4,64 g tłuszczów, w tym:
- 1,06 g tłuszczów nasyconych,
- 1,60 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,36 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 452 mg cholesterolu.
2. Żołądek z indyka gotowany na wolnym ogniu – jakie ma witaminy?
Żołądek z indyka gotowany na wolnym ogniu to produkt zawierający 6,30 mg witaminy C, 11,00 µg RAE witaminy A, 0,11 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Żołądek z indyka gotowany na wolnym ogniu zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,06 mg witaminy B1,
- 0,36 mg witaminy B2,
- 6,45 mg witaminy B3,
- 82,2 mg witaminy B4,
- 0,53 mg witaminy B5,
- 0,18 mg witaminy B6,
- 13,00 µg witaminy B9,
- 3,91 µg witaminy B12.
3. Żołądek z indyka gotowany na wolnym ogniu – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Żołądek z indyka gotowany na wolnym ogniu ma w sobie:
- 17,00 mg wapnia,
- 3,68 mg żelaza,
- 21,0 mg magnezu,
- 187 mg fosforu,
- 193 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 127 mg sodu, 3,92 mg cynku, 0,27 mg miedzi, 0,10 mg manganu i 44,1 µg selenu.
4. Żołądek z indyka gotowany na wolnym ogniu - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 45 g (1 ugotowany żołądek) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 155 kcal | 69,8 kcal |
Białko | 26,5 g | 11,90 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 4,64 g | 2,09 g |
Tłuszcze nasycone | 1,06 g | 0,48 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 1,60 g | 0,72 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,36 g | 0,61 g |
Cholesterol | 452 mg | 203 mg |
Witamina C | 6,30 mg | 2,84 mg |